Tura


 
Inspirată de arhitectură
 
Colecția Tura creează un joc de volume și spații goale, de lumini și umbre. Punctul său de referință este arhitectura Barcelonei din secolul XX: curbele poetice din "La Ricarda" a lui Antonio Bonet, volumele suprapuse din "Casa Ugalde" a lui José Antonio Coderch sau raționalismul sofisticat din "Fundació Joan Miró" a lui Josep Lluís Sert. Aceasta este inspirată atât de formele acestor clădiri emblematice, cât și de unul dintre elementele lor caracteristice: obloanele, transformate în piese pentru spațiul de baie.
 
Colecția include lavoare, mobilier, accesorii, căzi de baie, vase WC și bideuri, care sunt proiectate în concordanță cu funcționalismul pur al acestor arhitecți de top și cu moștenirea mediteraneană a Roca.
 
În același mod în care Coderch a folosit o cărămidă simplă pentru a crea construcții avangardiste, Tura folosește ceramica tradițională pentru a sculpta un nou limbaj. Un limbaj diferit născut din fuziunea volumelor. Tura este cul-Tura, arhitec-Tura, sfârșitul unui cuvânt și începutul unui concept.


 
Design & sustenabilitate
 
Inspirația și importanța detaliilor
 
Marii arhitecți spanioli au studiat importanța luminii și a umbrei și modul în care obloanele pot fi proiectate pentru a îmbrățișa soarele, oferind în același timp protecție împotriva acestuia.
 
Acest aspect comun al designului mediteranean, în care razele soarelui sunt filtrate și atenuate ca și cum s-ar ascunde în umbre, este reflectat în designul Tura. Caracterul distinctiv al colecției este evidențiat prin spațiile sale goale, formele liniare, figurile geometrice și texturile subtile pământii care absorb și conferă căldură. Tura este o întoarcere la esența trecutului, dar reinventată și reinterpretată în prezent.
 
Designerul Andreu Carulla din Barcelona a conceput Tura în colaborare cu Roca Design Center, materializând aceste concepte abstracte în piese reale. Carulla a dorit să transfere peisajul copilăriei sale din Costa Brava în designul colecției, prin materiale, forme și culori. Liniile verticale ale obloanelor, golul care filtrează o rază de soare, finisajele delicate și texturile naturale evocă frumusețea și istoria Mediteranei și a arhitecturii sale. Aceste elemente au jucat un rol esențial în viziunea designerului, în crearea unei colecții de baie concepută pentru a satisface nevoile de zi cu zi.
 
Sustenabilitatea este prezentă în mod natural în colecție prin abordarea sa atemporală atât în design, cât și în producție. Materialele ceramice rezistente, 100% naturale, sunt menite să dureze generații întregi, în timp ce materialele noi, cum ar fi țesăturile reciclate pentru tetiere, cutiile din pâslă cu capace din plută reciclată și lemnul certificat FSC® utilizat pentru mobilier și tăvițe subliniază importanța luării în considerare a impactului asupra mediului la fiecare pas.

Colecția
 
Tura se adaptează perfect la mediul înconjurător, fie că este vorba de un apartament modern sau de o casă de vacanță la malul mării. Stilul său atemporal, formele arhitecturale combinate cu tonuri calde și texturi deschid potențialul pentru spații de baie inspirate care transcend cotidianul și captivează imaginația.


 
Andreu Carulla
 
„Munca noastră se concentrează pe esența lucrurilor; este reflexivă; caută argumente și idei”.
 
Andreu Carulla (născut în Girona, 1979) și-a demonstrat vocația de creator încă din copilărie. Acest lucru se reflectă în mod clar în modelele sale sustenabile, realizate cu atenție, care combină tehnologia, inovația și frumusețea materialelor și a formelor simple. În atelierul său de pe malul unui lac din Banyoles (Girona), departe de ritmul rapid al marilor orașe, el reinventează din 2006 vesela, mobilierul, lămpile și interioarele, urmând un principiu flexibil: să creeze piese cu o conștiință.
 
Director de creație pentru Calma, Isist Atelier sau El Celler de Can Roca, printre creațiile sale se numără spațiul de la Ambasada Spaniei din Helsinki, restaurantul „Normal” din Girona, scaunul „Calma” și taburetul „Bolet”, printre multe alte mici obiecte de suflet care se nasc din mintea sa curioasă și veșnic alertă.