Inspirație

VĂ G NDIȚI LA RENOVARE? 7 TENDINȚE PENTRU DECORAREA CAMERELOR DE BAIE

Materiale de calitate superioară și naturale sau soluții tehnologice și contraste de culoare? Descoperiți o gamă largă de posibilități pentru design-ul interior al camerelor de baie vintage sau moderne.

De la elementele clasice care nu se demodează niciodată până la noile repere din domeniul tehnologiei, decorarea camerei de baie s-a reinventat pentru a privi în viitor fără a uita trecutul. În timp ce eleganța tradițională a marmurei, prospețimea lemnului natural și spiritul evocator al camerelor de baie vintage sunt mereu o constantă, design-ul contemporan își croiește drum cu nuanțe intense, modele geometrice sau soluții integrale în căutarea stării de bine. Dacă doriți să descoperiți cele mai noi tendințe referitoare la camera de baie, vă prezentăm acum 7 idei pentru a vă aduce la zi.

1. PREZENȚA MARMUREI

Există elemente clasice care se reinventează, în timp, și un exemplu adecvat este reprezentat de pardoselile de marmură și pereții din marmură, mai ales în versiunea Calacatta, cu vine gri pe fundal alb. Capabile să vă transporte în Roma antică, să vă reconecteze la stilul american modern de la jumătatea secolului al XX-lea sau să vă ajute să creați o cameră de baie modernă, cu elemente de nostalgie, vă propunem să montați plăcile de porțelan care imită marmura. Pe lângă asigurarea unui stil elegant care nu este afectat de tendințele în schimbare, nu va trebui să vă faceți griji despre activitățile de mentenanță destinate acestui material clasic.

2. NATURALEȚEA LEMNULUI, A PLANTELOR ȘI FLORILOR

Contactul cu natura vă permite să vă refaceți echilibrul și de aceea, nu este surprinzător că decorarea camerei de baie continuă să utilizeze plante și flori colorate pentru a asigura căldură și un sentiment de confort. Ideal pentru conformarea la filozofia Feng Shui sau la stiluri ca cel mediteraneean și nordic, vă încurajăm să aduceți puțin din mediul rural în casa dvs. prin alegerea elementelor de mobilier independente, din lemn, cum ar fi Lander, a structurilor de lavoare ca Natura sau blaturilor din lemn rezistent la umiditate Savana .

3. SOFISTICAREA NEGRULUI

Orice element își poate reafirma prezența cu un finisaj negru. De aceea, nuanța sofisticării și eleganței dobândește putere dincolo de mobilierul pentru camera de baie. Optați pentru baterii negre, cum ar fi Insignia sau Naia, pentru paravanele negre de duș Line sau pentru accesoriile negre pentru camera de baie Rubik și Tempo. Un detaliu carismatic creat pentru cei care nu vor să treacă neobservați.

4. CONTRASTE DE CULOARE

Paleta de culoare este atât de vastă încât negrul nu ar putea niciodată să fie singur…. Nuanțele vii și intense se amestecă cu tonurile mai pale și mai reținute, în plăci ceramice pentru camera de baie ca cele ale colecției Beyond și în cădițele de duș antialunecare, cum ar fi soluțiile de porțelan Senceramic® sau a modelele din rășină Stonex®.

5. SIMETRIA ATENTĂ A FORMELOR GEOMETRICE

Linii, unghiuri, poligoane… Nu există limite în calea geometriei pentru variatele designuri ale camerei de baie deoarece puteți combina o oglindă rotundă cu obiecte de iluminat dispuse de jur împrejur și o gamă vastă de plăci ceramice geometrice pentru design-ul interior, inclusiv propuneri care aduc aminte de tapet. Adoptați impactul stilurilor Art Decó sau american modern, de la jumătatea secolului al XX-lea, cu lavoarele pe blat sau căzile de baie independente care se pot juca cu formele, culorile și finisajele.

6. PROGRESELE TEHNOLOGICE

Secolul al XXI-lea a intrat în camera de baie… Dacă doriți confortul oferit de o cameră de baie modernă, nu puteți ignora propunerea igienei complete asigurate de toaleta In-Wash® cu jeturi de apă sau plăcuțele de operare din sticlă care activează clătirea vasului cu ajutorul senzorilor de prezență. Pregătiți-vă pentru viitor cu Internet of Things (IoT), prin soluțiile care vă anticipează nevoile și vă satisfac așteptările la orice moment.

7. ACCENTUL RETRO AL STILULUI VINTAGE

În final, calea spre inovația maximă nu este contrară nostalgiei, prin revenirea la primele concepte ale decorării camerei de baie în care toate detaliile își aveau scopul lor. Colecția Carmen începe călătoria spre trecut pentru sporirea influenței porțelanului, a lemnului, marmurei sau sticlei. Articole de mobilier, baterii sau căzi de baie ce încorporează forme care imită tușele de pensulă făcute de mână și care, chiar dacă evocă alte timpuri, nu ignoră caracteristicile de ultimă generație, cum ar fi tehnologia Rimless (fără margini) ce facilitează curățarea vaselor de toaletă.