Roca va prezenta la ISH2023 o combinație perfectă între o amenajare inteligentă, sustenabilitate și design mediteranean

13/02/2023

În perioada 13-17 martie 2023, Roca își va prezenta cele mai recente colecții de baie, inovații de produs și tehnologii de ultimă oră la ISH Frankfurt (sala 3.1, stand C69), cea mai importantă expoziție de profil din lume pentru HVAC și apă.

Pentru această primă ediție a târgului ISH de după pandemie, Roca a colaborat cu studioul Mesura la proiectarea unui stand inspirat de lumina și arhitectura Mediteranei. În acest fel, biroul de arhitectură din Barcelona și-a asumat provocarea de a reflecta atât valorile companiei, cât și leadershipul industrial și originile mediteraneene ale acesteia, prezentând în spațiul său noile soluții de baie Roca.


Designul realizat de Mesura a fost inspirat de lucrările unor arhitecți emblematici ai Barcelonei de la mijlocul secolului al XX-lea și de modul lor de a folosi lumina și cele mai simple materiale pentru a obține gesturi arhitecturale puternice. Noile colecții și inovațiile Roca sunt expuse în jurul unei curți centrale, care amintește de o " piazza" tipică, unde vizitatorii se pot întalni și interacționa. Obloanele, de asemenea esențiale în arhitectura mediteraneană, joacă un rol important în designul standului. Dispuse astfel încât din exterior să lase să se întrevadă produsul expus în stand, aceste obloane creează în interior o atmosferă intimă prin jocul de lumină generat.

Simplitatea mediteraneană, care se face simțită la standul Roca a inspirat, de asemenea, cele mai recente trei colecții ale companiei, care vor fi prezentate pentru prima dată la ISH2023.

Colecția de baie Tura

Noua colecție Roca, Tura, a fost realizată în colaborare cu designerul catalan Andreu Carulla. Este o colecție de baie exclusivistă, cu un design robust și armonios, care combină volumul și spațiile goale și reproduce ingenios jocul de lumini și umbre.

Colecția de baie Ona

Ona este o colecție de baie versatilă și foarte funcțională, care va fi prezentată pentru prima dată la ISH. Cu o chintesență mediteraneană, Ona întruchipează simplitatea supremă prin formele sale suave și liniile pure. 

 

Colecția de baterii Nu

O colecție colorată și originală de baterii proiectate de studioul din Valencia al lui Inma Bermúdez completează expunerea Roca. Colecția „Nu” este un angajament clar față de formele simple, în care expresia a fost redusă la esențial. Aceste baterii sunt prezentate într-o combinație de forme și culori care dau frâu liber imaginației pentru a crea un spațiu de baie personalizat.

 

Marc Viardot, director de marketing și design al Roca Group, comentează: „Cele trei noi colecții Ona, Tura și „Nu” reprezintă dezvoltarea consecventă a mărcii Roca. Completăm această estetică mediteraneană cu inovații revoluționare și cu cele mai recente tehnologii în materie de "toalete inteligente". La salonul ISH din acest an, oferim o viziune a viitorului băii".

 

Angajament față de tehnologie:

Toalete inteligente

Toaleta inteligentă In-Wash® Insignia este un bun exemplu al angajamentului Roca față de inovație și tehnologie de ultimă generație. Pe lângă varietatea sa de caracteristici impresionante, această toaletă inteligentă încorporează o nouă tehnologie de uscare cu jet de aer direcționat (folosind efectul Coanda) și poate fi conectată la Roca Connect prin intermediul unei aplicații mobile.

Roca Connect este o platformă digitală pentru băi inteligente, care integrează diverse dispozitive de baie pentru a contribui la îmbunătățirea gestionării instalațiilor. Roca Connect este instrumentul perfect pentru a reduce costurile de mentenanță și consumul de apă.
 


Alte noutăți la ISH:

Ca parte a angajamentului său față de designul universal, provocarea Roca este de a crea produse și spații de baie care să elimine barierele, asigurând o lume din ce în ce mai incluzivă. La ISH, compania va expune colecția Access, precum și soluții tehnologice care se angajează să monitorizeze în baie sănătatea unei societăți din ce în ce mai îmbătrânite.

Mobilier de baie

O piesă de mobilier poate transforma complet estetica băii și, de asemenea, poate adăuga funcționalitate, ordine și utilitate. În calitate de lider european în producția de mobilier de baie, Roca va prezenta la Frankfurt șapte colecții noi.

Colecția de design Ruy Ohtake și colaborarea Armani/Roca

Lavoarele cu forme organice ale arhitectului brazilian Ruy Ohtake au provocat o mare vâlvă în lumea designului și au inspirat soluții de produs pentru planificarea băilor orientate spre design.

Colaborarea de succes dintre grupurile Armani și Roca va fi, de asemenea, onorată: băile premium cu design holistic și-au găsit locul în numeroase proiecte arhitecturale și hoteliere internaționale și vor fi expuse la standul ISH.