1917

Roca își începe activitatea

Roca și-a început activitatea în anul 1917, prin fabricarea de radiatoare de fontă destinate încălzirii locuințelor, în fabrica din Gavà (Barcelona).

1929

Fabricarea căzilor de baie

După primele radiatoare de fontă, compania și-a extind portofoliul cu producerea de boilere, iar în anul 1929, a intrat în sectorul produselor pentru baie, începând producția de căzi de baie.

1936

Începe producția de porțelan sanitar

Întotdeauna atentă la schimbările din societate legate de cultura apei, principala resursă naturală cu care lucrează, compania Roca și-a asumat provocarea de a produce obiecte sanitare din porțelan, în anul 1936, iar în anul 1954, a început să fabrice baterii.

1990

Expansiune internațională

În anii '90, Grupul a făcut primul pas în expansiunea sa internațională, bazată în principal pe înființarea de filiale și pe semnarea de acorduri cu mărci locale de top. Pe lângă Portugalia și Franța, Roca s-a extins în Regatul Unit, Germania, Italia, Maroc, Argentina, Brazilia și China.

1999

Punctul de cotitură în procesul de internaționalizare

Punctul de cotitură în procesul de internaționalizare a fost în anul 1999, odată cu achiziționarea grupului elvețian Keramik Holding Laufen, al patrulea cel mai mare producător de obiecte sanitare de porțelan din lume. Achiziționarea companiei Laufen a permis Grupului să își consolideze prezența pe piețele strategice unde era mai puțin cunoscută, în principal în Europa de Est, Brazilia și Statele Unite ale Americii.

2005

Poziția de lider mondial

În anul 2005, Roca și-a anunțat planul strategic ambițios, axat pe sectorul spațiilor de baie și a obținut poziția de lider mondial în acest sector, în anul 2006.

2009

Deschiderea Galeriilor

Pentru a face un alt pas în alianța sa cu societatea, în anul 2009 compania a inaugurat Galeria Roca Barcelona, ​​o clădire emblematică pentru a trăi experiența mărcii, urmată de cele din Madrid, Lisabona, Londra, Shanghai și Beijing.

2017

Aniversarea centenarului

Roca a sărbătorit centenarul fondării sale. Atelierul de familie creat acum un secol în Gavà, lângă Barcelona, ​​este în prezent un operator global cu o prezență în 170 de piețe și un lider mondial în crearea spațiilor de baie.

2019

Reper global

Astăzi, Roca este prezentă pe piețele din peste 170 de țări, are 79 de fabrici și peste 21.000 de angajați în întreaga lume.

2021

Expansiune internațională continuă

Roca a achiziționat firma germană Sanit, specializată în producerea de rezervoare încastrate și sisteme de instalare și deține un pachet majoritar de acțiuni la Royo Group, lider european în producția de mobilier de baie.