1917

Roca își începe activitatea

Roca și-a început activitatea în anul 1917, prin fabricarea de radiatoare de fontă destinate încălzirii locuințelor, în fabrica din Gavà (Barcelona).

1929

Fabricarea căzilor de baie

După primele radiatoare de fontă, compania și-a extind portofoliul cu producerea de boilere, iar în anul 1929, a intrat în sectorul produselor pentru baie, începând producția de căzi de baie.

1936

Începe producția de porțelan sanitar

Întotdeauna atentă la schimbările din societate legate de cultura apei, principala resursă naturală cu care lucrează, compania Roca și-a asumat provocarea de a produce obiecte sanitare din porțelan, în anul 1936, iar în anul 1954, a început să fabrice baterii.

1990

Expansiune internațională

În anii '90, Grupul a făcut primul pas în expansiunea sa internațională, bazată în principal pe înființarea de filiale și pe semnarea de acorduri cu mărci locale de top. Pe lângă Portugalia și Franța, Roca s-a extins în Regatul Unit, Germania, Italia, Rusia, Maroc, Argentina, Brazilia și China.

1999

Punctul de cotitură în procesul de internaționalizare

Punctul de cotitură în procesul de internaționalizare a fost în anul 1999, odată cu achiziționarea grupului elvețian Keramik Holding Laufen, al patrulea cel mai mare producător de obiecte sanitare de porțelan din lume. Achiziționarea companiei Laufen a permis Grupului să își consolideze prezența pe piețele strategice unde era mai puțin cunoscută, în principal în Europa de Est, Brazilia și Statele Unite ale Americii.

2005

Poziția de lider mondial

În anul 2005, Roca și-a anunțat planul strategic ambițios, axat pe sectorul spațiilor de baie și a obținut poziția de lider mondial în acest sector, în anul 2006.

2009

Deschiderea Galeriilor

Pentru a face un alt pas în alianța sa cu societatea, în anul 2009 compania a inaugurat Galeria Roca Barcelona, ​​o clădire emblematică pentru a trăi experiența mărcii, urmată de cele din Madrid, Lisabona, Londra, Shanghai și Beijing.

2017

Aniversarea centenarului

Roca a sărbătorit centenarul fondării sale. Atelierul de familie creat acum un secol în Gavà, lângă Barcelona, ​​este în prezent un operator global cu o prezență în 170 de piețe și un lider mondial în crearea spațiilor de baie.

2019

Reper global

Astăzi, Roca este prezentă pe piețele din peste 170 de țări, are 82 de fabrici și peste 24.000 de angajați în întreaga lume.

Roca îmbunătățește viețile oamenilor din 1917

În prezent, Roca continuă să fie o companie cu capital integral spaniol dedicată creării spațiilor de baie, activitate care a făcut din ea un punct de referință mondial. Atingerea acestei dimensiuni reprezintă o sursă de mândrie, deoarece, de zeci de ani, compania a fost una dintre cele mai faimoase, apreciate și adânc înrădăcinate în mintea societății spaniole.

Mai multe despre Roca

Galeriile Roca

Descoperiți Galeriile Roca, clădirile emblemă Roca unde sunt organizate activități socioculturale și expoziții. Un spațiu deschis pentru dialog și inovare, destinat designerilor de interior, proiectanților și arhitecților din întreaga lume.

Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o inițiativă Roca, care a luat naștere în anul 2010, cu obiectivul de a contribui la rezolvarea problemelor determinate de lipsa apei și canalizării din întreaga lume.

View