Inovare

Pariul nostru de la crearea produsului la producție, logistică și distribuție

Una dintre premisele Roca este cea care exprimă convingerea că inovațiile tehnologice constituie un element esențial pentru a realiza o dezvoltare progresivă și o îmbunătățire permanentă a oricărei activități. Din acest motiv, cea mai avansată tehnologie este utilizată în toate filialele și pe parcursul întregului proces de producție.

Roca se angajează să inoveze, de la crearea și proiectarea produsului până la producția, logistica și distribuția acestuia. Excelența tehnologică se extinde la toate centrele noastre de producție din întreaga lume, facilitând crearea de sinergii și garantând cea mai înaltă calitate pe tot parcursul procesului de producție. Pe baza experiențelor obținute în toate centrele de producție, Departamentul de Tehnologie se focalizează pe continua perfecționare a procesului integral de dezvoltare și producție de noi produse, cu scopul de a rămâne în fruntea capacității industriale și tehnologice.

Inovația tehnologică constantă a Roca are un singur obiectiv: de a oferi cel mai bun serviciu posibil clienților săi. În departamentul său R&D&I, nevoile și preferințele societății sunt analizate pentru a adapta produsele la noile condiții de piață. Acest proces de adaptare nu se desfășoară numai pe baza principiilor estetice și moderne, ci ia naștere din dorința de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

Roca Innovation Lab (Laboratorul de Inovare Roca) este format dintr-o echipă dinamică de designeri conceptuali, cu experiență multidisciplinară și internațională, al cărei obiectiv principal este de a oferi propuneri de produse inovatoare care depășesc simplul design formal.

Această echipa face parte din Roca Design Center, deși membrii lucrează din diferite locații, cu diverse procese și instrumente care le permit să gestioneze provocările din perspective alternative. Sarcina echipei este de a căuta soluții la problemele existente în spațiul de baie, care nu au primit un răspuns adecvat din oferta existentă.

Această căutare de soluții noi este inspirată de nevoile curente ale utilizatorilor Roca, dar și de semnele care ne permit să intuim care vor fi parametrii care vor modela societatea noastră în următorii ani.

Aspecte precum sustenabilitatea, îmbătrânirea populației, stilurile de viață noi și, în general, orice tendință la nivel macro, care ar putea afecta societatea noastră, nevoile și viața acesteia, sunt explorate de echipă și sunt întotdeauna prezente în activitatea Roca Innovation Lab.

În plus față de propunerea de soluții conceptuale pentru produsele de baie, Roca Innovation Lab organizează sesiuni de lucru interdepartamentale care încurajează dezvoltarea de produse inovatoare și sprijină alte inițiative ale Companiei în care punctele de vedere mai puțin convenționale pot adăuga valoare întregului.

Misiunea Roca Innovation Lab este de a ajuta produsele noastre să aibă caracteristici diferențiate care reprezintă beneficii clare pentru clienții noștri. Este angajamentul nostru pentru viitor pentru o companie sustenabilă și durabilă într-un mediu global, în schimbare și cu provocări din ce în ce mai exigente.