PROIECTUL LIVE ENVIP

În paralel cu proiectul european LIFE +, la Roca lucrăm la dezvoltarea de noi procese de producție, care consumă mai puține resurse și reduc deșeurile industriale.

La Roca am petrecut zeci de ani cercetand si dezvoltand noi materiale si procese de productie mai respectuoase cu mediul inconjurator. În acest angajament se încadrează participarea noastră la programul LIFE+ al Comisiei Europene, care vizează finanțarea proiectelor de cercetare pentru dezvoltarea unor tehnologii mai respectuoase cu planeta.

Sub denumirea LIFE12 ENV/ES/000598 (acronim LIFE ENVIP), la Roca am lucrat la un program de dezvoltare a pieselor ceramice sanitare prin presare izostatica ca alternativa la metodele traditionale de productie. În urma unor cercetări anterioare, compania noastră a demonstrat fezabilitatea fabricării toaletelor cu acest sistem care contribuie la economisirea resurselor și la reducerea nivelului deșeurilor.

Capabil să modeleze piese mult mai subțiri și mai ușoare decât porțelanul vitros tradițional, acest sistem de producție reduce consumul de apă și energie, precum și volumul de deșeuri și emisiile de CO2 și este, de asemenea, o metodă mai ieftină decât turnarea tradițională sub presiune.