Roca Group își consolidează prezența pe piața americană prin achiziția Madeli

01/04/2023

Roca Group, lider mondial în designul, producția și comercializarea de produse pentru baie, a achiziționat compania de mobilier de baie Madeli, cu sediul în Florida și cu o rețea de 500 de puncte de vânzare în Statele Unite.

Această tranzacție reprezintă o consolidare importantă a poziționării Roca Group în SUA și un alt pas înainte în planul de creștere planificat pentru această piață.

Madeli este o marcă de nișă de prestigiu în segmentul premium de mobilier de baie și oglinzi. Firma, renumită pentru nivelul ridicat de servicii pentru clienți, are o cifră de afaceri de 13 milioane de dolari pe an.

În ultimii ani, Roca Group a făcut investiții semnificative în America, în special în fabricile sale din Mexic, pe care le-a achiziționat în 2016.

Pentru grup, aceasta este o mișcare strategică datorită complementarității portofoliului Madeli cu actualul său catalog de produse pentru baie, pe o piață în care mobilierul este elementul decisiv care determină achiziționarea restului produselor pentru baie. În plus, achiziția va oferi companiei spaniole 500 de noi puncte de vânzare în SUA, cu scopul de a continua să stimuleze creșterea Madeli în următorii ani.

Alantra a fost consilierul Roca Group în cadrul acestei tranzacții.