Roca a fost premiată la Delta Industrial Design Awards 2024

17/06/2024

Juriul a premiat toaleta inteligentă Avant și colecțiile NU și Tura dintre cele 170 de proiecte sau produse selectate în prima fază.

Avant, toaleta inovatoare de la Roca, a fost distinsă cu Delta de Aur la celebra ceremonie de decernare a premiilor ADI 2024, organizată de Asociația de Design Industrial ADI-FAD. Roca a primit, de asemenea, două premii Delta de Bronz pentru colecțiile Tura și NU, reafirmându-și astfel poziția de lider în domeniul designului de baie și căutarea constantă de soluții care îmbină funcționalitatea, estetica și durabilitatea.

 

 

Gala ADI reunește principalele premii din domeniul designului industrial și de produs din țară: Premiile Delta, pentru profesioniști și întreprinderi, acordate începând din 1961; Medaliile ADI, pentru studenți, acordate începând din 1976 și Premiile ADI pentru Cultură, acordate începând din 2016, pentru proiectele care subliniază valoarea culturală a designului.

Juriul a decis să premieze Avant cu Delta de Aur la categoria echipamente de interior. Această toaletă inteligentă proiectată de Roca Design Center se remarcă prin designul său avangardist care economisește spațiu și oferă îmbunătățiri estetice și întreținere ușoară, integrând toate elementele funcționale într-o singură piesă. Toaleta are un sistem de spălare patentat bazat pe efectul Venturi, care garantează o spălare temeinică și igienică la fiecare utilizare. În plus, Avant dispune de sistemul Roca Rimless® Vortex, care asigură o spălare foarte silențioasă și eficientă, și de smalțul antimicrobian Supraglaze®, care asigură igienă și curățenie maxime. Designul inovator al Avant permite o instalare ușoară, fără a fi nevoie de modificări structurale. Toate componentele sunt amplasate convenabil în afara peretelui, asigurând o instalare rapidă și ușoară.

 

În aceeași categorie, Delta de Bronz a revenit colecției colorate de baterii NU, creată de Roca în colaborare cu Studio Inma Bermúdez. NU, care își consolidează poziția de cea mai premiată colecție din istoria Roca, oferă trei modele de manete (Pin, Dome și Stripes) în șase culori vii inspirate de ADN-ul mediteranean al Roca: verde, albastru, galben, negru, alb și crom. Fiecare model are caracteristici distinctive: Dome cu forme rotunjite, Stripes cu o suprafață texturată și Pin cu un design subțire, alungit, asemănător unei păsări. Detaliile includ puncte discrete pentru apa caldă și rece, care creează un zâmbet atunci când bateria este deschisă. Colecția NU combină ingeniozitatea, durabilitatea și calitatea, remarcându-se prin designul său îndrăzneț și versatilitatea pentru spațiile interioare.

 

Colecția Tura de la Roca, creată în colaborare cu Andreu Carulla, a primit, de asemenea, premiul Delta de Bronz. Inspirată de elemente precum umbrele proiectate de pergolele și obloanele mediteraneene, colecția are un design simplu și sobru, cu contururi delicate, utilizând lemn și materiale reciclate. Aceasta include lavoare, căzi de baie, toalete, bideuri, mobilier de baie și accesorii de iluminat și depozitare, toate cu accent pe funcționalitate și detalii. Finisajele ceramice sunt disponibile în alb lucios și mat, în timp ce mobilierul prezintă culori precum alb închis, teracotă și gri. Tura combină tehnologia avansată, cum ar fi sistemul Roca Rimless și Supraglaze®, cu designul elegant și funcțional.

Cele aproape 170 de produse preselectate și câștigătorii celor trei premii ale Galei ADI vor fi expuse la expoziția "Premiile ADI 2024. Design industrial și cultura designului", deschisă publicului la Disseny Hub Barcelona până la 25 august 2024.